camilla

Vi er en familie på fem og vores børn er henholdsvis 8, 6 og 1 år. Vores ældste er en pige, og så har vi to drenge. Som forældre mener vi at vi har et stort ansvar i hverdagen. Det er gennem os at vores børn lærer en livsstil, hvor der er tænkt over at kloden skal kunne bære os alle – også i fremtiden. Vi har derudover altid begge haft en stor interesse for naturen og den biologiske mangfoldighed. For os er en bæredygtigtig livsstil det eneste rigtige valg, og noget vi går op i i alle livets aspekter. Når det er sagt, så er der altid noget man kan gøre bedre. Fx synes vi at der er meget tilgængeligt bæredygtigt børnetøj, men desværre ikke nær så meget til voksne. Det kan godt give et dilemma for os, men vi har besluttet os for at gå rundt med dårlig samvittighed over ens valg heller ikke er vejen frem.

Vi bor lidt uden for Vejle på en stor villagrund, hvor vi går meget op i køkkenhave, høns, kaniner og generelt prøver at passe haven som værende ”vild med vilje” og uden gift og kemi. Ungerne elsker at være med i haven og udenfor. Vi synes det er vigtigt at de ved hvor maden kommer fra, og at både de og vi selv oplever den ro og plads naturen giver os.

I vores hverdag er vi praktikere og vi går meget op i hvordan vi forbruger. Vi køber tøj, madrasser osv. til os selv og børnene i så naturlige materialer som muligt, og vi bruger eller videregiver eksempelvis tøjet så det bliver brugt op. Vi spiser næsten 100 % økologisk og køber altid ind efter sæson. Det giver god mening at spise i sæson, og så er det billigere. Det kan synes hårdt, og for ungerne urimeligt, at undvære tomater i januar, men de smager meget bedre og er meget bedre både for os og miljøet når de kun spises i sæson. Samtidig er det en fornøjelse når hele familien ser frem til årets første fx tomater.

At tage ansvar for sit forbrug, sit fodaftryk om man vil, er for os gennem de seneste 10 år blevet en selvfølge – en livsstil. Vi har besluttet os for at en bæredygtig livsstil hvor vi passer på hinanden og vores miljø er det eneste rigtige. For os er det vigtigt at hele familien er involveret i processen. Derfor ved vores store børn også godt fx hvorfor de skal genbruge deres madpakkeposer og hvorfor det ikke er alt slags tøj, sengetøj etc. som de må få. Vi tror på at de vokser op med et mere velovervejet syn på hvordan tingene hænger sammen og vi tror på, at vi gør en forskel i vores daglige valg.