BABYNATURE skifter navn til ORGANIC MINDS - Læs mere her

×

charlotte

ORGANIC MINDS ejes af min mand, Carsten og jeg, og vi har siden 2008 arbejdet på at opbygge en forretning med fokus på økologi og bæredygtighed. Vi har sammen 3 børn, Regitze, Lauritz og Cornelia.
Det er mig, som står for den daglige drift af shoppen og jeg glæder mig dagligt over, hvor fedt det er, at arbejde med produkter – der giver mening at sælge.

Jeg mener at vi, som samfund, bevæger os i den rigtige retning, hvor køb-og-smid-væk-kulturen er på vej retur. Vi er blevet meget mere bevidste om, hvad vi behøver. Køber vi varer i en bedre kvalitet, holder det længere – sammenholdt med produkter uden bruge af skadelig kemi – giver vi vores bidrag til en sundere og renere verden.

’Bæredygtighed’ - et begreb, som bliver brugt flittigt indenfor produkter, design, produktion og meget mere.  Selve definitionen af  ’bæredygtighed’ lyder således:

et udtryk for en teknologis eller en kulturs slid på naturgrundlaget”.

Det giver meget god mening!

I mit daglige arbejde i shoppen, forsøger jeg at mindske spild og brug af unødige ressourcer, eksempelvis bruger jeg så vidt muligt genbrugskasser/pap til at pakke bestillinger i. Fakturaer bliver sendt pr. mail og jeg vedlægger ikke en printet returlabel eller returseddel.

Jeg arbejder hele tiden på, at finde nye varer som kan bruges i lang tid og som kan erstatte produkter som skader miljøet.

I vores egen hverdag er vi på ingen måde fanatiske, men vi gør vores, for at minimere fx madspild, bruge madkasser og ikke plasticposer, går i tøj, som holder længe og som ikke er fyldt med skadelig kemi. (til eksempel bruges der ca. 1 kg. kemikalier til at fremstille en almindelig t-shirt af konventionelt bomuld,
til en økologisk t-shirt er dette tal 0).

Specielt tekstiler som har direkte kontakt med kroppen er jeg lidt ’sippet’ – der er ingen grund til at klæbe skadelig kemi til kroppen, når der findes så gode alternativer. Vores børn ved godt, hvorfor der er tøj og sengetøj, som de ikke må få!

Gå altid efter certificeringer som IVN, kbA, GOTS når det gælder tekstiler
– ÖkoTEX er IKKE en økologisk certificering.

Jeg er altid på ’jagt’ efter nye produkter, der giver mening og har du ideer skal du ALTID være velkommen til enten at ringe til mig på 28 70 90 01 eller sende en mail info@organicminds.dk Mange hilsner

Charlotte