BABYNATURE skifter navn til ORGANIC MINDS - Læs mere her

×

malene

Jeg hedder Malene og bor med min bedste ven (og ægtemand) Michael og vores to vidunderlige krudtugler Mio Maximus fra ‘16 og My Magnolia fra ‘20.

Vores familieværdier baserer sig på at leve meningsfyldte liv med høj trivsel og glæde i hverdagen. Vi ønsker at leve så økologisk, bæredygtigt, minimalistisk og naturligt, som vores familie kan rumme i en almindelig hverdag i vores moderne samfund. Samtidigt bestræber vi os på at fylde vores liv og dagligdag med høj kvalitet, med hensyn til alt fra relationer til mad og fysiske genstande.

 

HJEM

Vi lever efter minimalistiske principper og har valgt at skille os af med alt det vi finder overflødigt i vores liv, for at gøre plads til det vigtigste - Nærvær og kærlighed. Der er langt mere tid til at finde muslinger på stranden, bygge huler i skoven eller blot at ligge og lege på gulvet i stuen, når ikke de voksne konstant skal rydde op, fikse og ordne.... Sådan var det førhen, dengang vores hus var stoppet til randen med alskens ting og sager, der hovedløst var kommet ind i vores hjem og som vi brugte timevis på at navigere i, vedligeholde og organisere, selvom størstedelen ikke havde hverken funktion eller betydning for os. Sådan er det ikke mere. 

Vi har fået kogt vores ejendele ned til det essentielle og er nu yderst bevidste om hvad vi bringer ind i vores hjem og liv når vi anskaffer os nyt.

Ofte erstatter en “ny” ting en “gammel”, som vi så skiller os af med. Når vi køber nyt ønsker vi at tage ansvarsfulde valg og erhverver os helst økologiske produkter i høj kvalitet og med god kemi, således at vi kan få glæde af det i mange år.

 

TØJ

Når vi anskaffer os nyt tøj, går vi efter kvalitet og gerne uden tryk på tøjet, for at undgå ftalater. Skal det være ekstra luksuriøst er certificeret økologisk tøj vejen frem for os. Certifikaterne GOTS, Soil Association, blå IVN eller k.b.A. giver mig tryghed i at produktionen har været fair, bæredygtig og uden brug af dårlig kemi, der kan ende med at blive optaget når det kommer i kontakt med vores hud. Jeg sørger også altid for at vaske nyt tøj inden det tages i brug, og vasker i økologiske sæbebær/sæbenødder, som komposteres efter 4-5 vaske.

 

LEG

Jeg er uddannet folkeskolelærer og har gennem mit arbejde erfaret legens betydning for barnets udvikling og læring. Det er derfor vigtigt for mig, at det legetøj vores børn har adgang til er stimulerende, alderssvarende og fri for problemkemi. Samtidigt sætter jeg stor pris på at legetøjet er pænt at se på. Mine æstetiske overvejelser om børnenes legetøj går både på farve og formgivning. Håndlavede træfigurer og legesager med giftfrie vandbaserede farver giver en stærk følelse af høj kvalitet og er genstande der holder i årevis og som efterfølgende kan gives videre, når børnene engang vokser fra dem.

Foruden legetøj, så bruger vi naturen til leg. Vi bor tæt ved både skov og strand hvor børnene blandt andet er vilde med at lege natur-bingo, flyve med drage og tumle i sandet... Dét er naturlig hverdagslykke for mig og min familie.