Økologisk silke

Silke som beklædning

Silke som beklædning er et rigtig godt valg. Der findes flere muligheder på markedet i dag – enten som ren silke (også i flere udgaver) eller som kombinationer, hvor silken kan være sammen med enten uld eller bomuld.


Silke har mange gode egenskaber såsom en rigtig god absorberings- og varmereguleringsevne. Dette bevirker at det føles meget behageligt at bruge inderst på kroppen. Fugten ledes væk fra kroppen, således den altid vil føles tør og blød.
Silke har også en unik evne til, at køle kroppen når det er varmt og give lune, når det er koldt.

Typer af ’ren silke’

Hvad angår ren silke findes der bourrette silke (eller råsilke som det også kaldes) eller den økologiske silke med certificering.

Bourrette silke har en rustik overflade og et lidt ’nupret’ udseende. Borrette silke er lavet i en ’fifty-fifty’ version, således at forstå, at halvdelen er økologisk silke og den anden halvdel er ’resterne fra det økologiske silke’ – altså i bund og grund økologisk uden at have certifikatet.

Den rene økologiske silke gennemgår meget strenge retningslinier og der kræves en meget stor produktion, for at opnå certifikatet – dette bevirker selvfølgelig at disse varer har en noget højere pris.

Silken jeg har i min shop er GOTS certificeret.

Se hele udvalget af børne- og babytøj med økologisk silke her >>