silke

Silke som beklædning - et blødt og rigtig godt valg.

Silke har mange gode egenskaber såsom en rigtig god absorberings- og varmereguleringsevne. Dette bevirker at det føles ekstremt behageligt at bruge inderst på kroppen. Fugten ledes væk fra kroppen, således den altid vil føles tør og blød.

Silke har også en unik evne til, at køle kroppen når det er varmt og give lune, når det er koldt. Silke har stort set samme egenskaber som uld og er det perfekte valg, hvis du eller dit barn har intolerence overfor uld.

Typer af ’ren silke’

Hvad angår ren silke findes der bourette silke (eller råsilke som det også kaldes) eller den økologiske silke med certificering.

Bourette silke har en rustik overflade og et lidt ’nupret’ udseende. Borrette silke er lavet i en ’fifty-fifty’ version, således at forstå, at halvdelen er økologisk silke og den anden halvdel er ’resterne fra det økologiske silke’ – altså i bund og grund økologisk uden at have certifikatet. Den rene økologiske silke gennemgår meget strenge retningslinjer og der kræves en meget stor produktion, for at opnå certifikatet.