Vedligeholdelse af din dyne eller pude med kapokfyld

Det er en god idé, at give dyne og pude en tur i tørretumleren inden brug, det giver produkterne mere ”fylde”, men er ikke nødvendigt.

baby_junior_dyne


Løbende vedligeholdelse:
Vi anbefaler, at tørretumble ved minimum 50 grader i 30 min. dyner og puder med kapokfibre hver 3. måned eller efter behov. Dette vil lufte de fine kapokfibre og rense for husstøvmider og allergener, som kan sidde udenpå bolsteret, husstøvmider kan ikke leve i kapok.
Nye undersøgelser viser at den lette tørretumbling, fjerner husstøvmider og allergener effektivt. Det er ikke nødvendigt med en vask og efterfølgende lang tørring, for at holde dine dyner og puder rene og lækre. Du sparer samtidig energi og efterfølgende udledning af spildevand i vores miljø.
Du kan med stor fordel lufte dynen ude , kapok har godt af solen, modsat dundyner.

Hvis uheldet har været ude og du er nødt til at vaske:
N-Sleep’s dyner og puder kan vaskes ved 60° i en normal vaskemaskine på samme måde som en dundyne.
Når du vasker din dyne eller din hovedpude, skal du anvende et enzymfrit vaskemiddel og undlade at bruge skyllemiddel.
Efter vask er det vigtigt, at dynen eller puden tørres grundigt i en tørretumbler sammen med et par tennisbolde i 2-3 timer.

Vigtigt under tørring:
Tag dynen ud af tørretumbleren hver ½ time og bank hver enkelt kassette grundigt, så kapokken bliver jævnt fordelt. Tennisboldene sørger for at fyldet holdes i bevægelse, så det ikke klumper og er med til at sikre, at kapokken fordeler sig jævnt i dynen. Samme procedure gælder for hovedpuden. Hvis dynen eller puden ikke er helt tør, gentages behandlingen.
Hvis du pletter på dynen eller puden, kan du nøjes med at rense med varmt vand og tørre efter med en tør klud, afslut evt. med en tørretumbling.