De er hurtigt blevet nogle af børnenes yndlings figurer og har ovenikøbet fået lov til at flytte ind i kassen med alle vores Ostheimerdyr. 

Grapat-insekterne er egnet for børn fra +36mdr og var derfor umiddelbart tiltænkt Mio på 5år.

Vi har dog også ladet My på 18mdr lege med dem, da hun blev ellevild første gang hun så storebror rende rundt med de søde dyr.

Vi holder øje med hende og sørger for, at hun har sut i munden, hvilket har fungeret rigtig fint.

Når My leger selvstændigt, er det kun med mariehønerne, da de er så store at de ikke kan komme ind i gabet på den unge dame.
 
De små insekter indbyder til mange forskellige lege for begge børn. 

My har fundet stor glæde i at sortere insekterne i Grapat-skålene, hvilket hun kan være beskæftiget med i land tid af gangen.
Først lægger hun dem i farveorden i skålene, klapper begejstret af sig selv, så hælder hun det hele ud og starter derpå forfra.

Grapat insekter og sk%C3%A5le
 
Mio har fundet på en fantastisk leg, inspireret af det naturbingo, som mormor og morfar lavede til ham i foråret.

Mios leg “insekt-spise-bingo” går ud på, at han hælder alle insekterne ned i den medfølgende stofpose, trækker et insekt op (næsten uden at kigge),
og så skal insektet finde noget at spise enten inde i huset eller ude i haven, som er samme farve som den selv.
Når insektet har fundet sin spise, tager Mio det med hen til Grapat-træskålen i den pågældende farve, og trækker derefter et nyt insekt. 

Grapat insekter-5     Grimms og grapat insekter    Grimms og grapat insekter-2
 
Mio er en fantastisk omsorgsfuld storebror, og bygger gerne en leg op til My. Han har eksempelvis gennem sit storebror-liv bygget utallige tårne, som My med et kæmpe grin fik lov at vælte. 

I øjeblikket er det et lille insekt-højhus, som er populært. Mio bygger tårnet af vores Grimms Mellem regnbue og Grimms building bords
og lader Grapat-insekterne flytte ind på etagerne i deres respektive farve. De lilla insekter bor i en villa af den mindste af Grimms

Store Stablekasser, med den mindste bue fra regnbuen som tag. 
Herfra overtager My legen, og leger alt fra små rolle-lege med insekter der går på besøg på hinandens etager til putte-lege, hvor de kommer i kasser eller lign.
 
Grapat-insekterne er nogle dejlige “loose-parts”, som kan bruges til mange forskellige lege i open-ended leg, som skaber stor kreativitet og som Mio siger: “De er bare mega nuttede."