Rav er hærdet harpiks, som nogle træsorter har svedt ud. Harpiksen dryppede ned i skovbunden. Intet sted er ravet dog fundet, hvor det er dannet. Hav, floder og isen fra istiderne har transporteret det vidt omkring – ravet er spredt over et kæmpe område – fra England i vest til Rusland og Ukraine i øst.

Rav er lige så gammelt som selve tiden, der går millioner af år tilbage. Alligevel er det stadig virksomt og bruges på grund af sin helbredende kraft til behandling af ledsmerter, gigtlidelser, mod forkølelse og harmløse vira og som smertestillende til børn.
I Østeuropa har man endda fremstillet sutter af rav (!)

Syd for vores grænse her i Danmark har rav til baby og lindring af gummesmerter været udbredt i mange år. Det er forholdsvist nyt her i Danmark.

Det er ravsyren der udskilles, når det er tæt på kroppen, der giver de gode egenskaber, rav indeholder 8 forskellige rav-syrer, der har vitamin-lignende egenskaber.

Hvorfor har rav forskellige farver?
Rav kan brænde og giver derved en dejlig duft. Når ravet udnyttes til smykker, bliver det tit opvarmet og senere slebet og poleret. Alt efter hvilken opvarmningsmetode man anvender, kan man skabe forskellige farver og sprængningsmønstre.

Der er rigtig meget rav i shoppen og for at gøre det lidt mere overskueligt at finde dét du søger er det inddelt i rav til baby, rav til større børn og rav til voksne